İSG HABER AJANSI Ülkemizde en sık görülen meslek hastalıklarının başında gelen, belirli tozlara maruz kalma sonucu akciğerlerde ortaya çıkan pnömokonyoz hastalığının tanı ve teşhisi için ilgili mevzuat ve Ulusal Pnömokonyoz Önleme Eylem Planı doğrultusunda, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) standart eğitimine uygun formatta verilen eğitimler 2009 yılından beri İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma Ve Geliştirme Enstitüsü (İSGÜM) tarafından düzenlenleniyor. Hekimlere yönelik olan eğitimlerin 38’cisini İSGÜM'ün yerleşkesinde 30 Mayıs - 03 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinde hizmet veren hekimlerin katıldığı eğitimde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail Şimşek ve Radyoloji Uzmanı Dr. Ender Evcik tarafından eğitim verildi. 5 gün süren ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi 30 Haziran’da İSGÜM Başkanı Emriye Yılmaz Mollasalihoğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı. Açılışta konuşan İSGÜM Başkanı Mollasalihoğlu, pnömokonyozun ülkemizde en sık görülen meslek hastalıklarından biri olmasına rağmen zamanında alınan tedbirler sayesinde önlenebilir bir meslek hastalığı olduğunu ifade etti. Mollasalihoğlu, hekimlere “pnömokonyoz tanısının vaktinde ve doğru konulması meslek hastalıklarının önlenmesinde oldukça önem taşımaktadır. Bu yüzden sizlere büyük görev düşmektedir, bu hafta burada alacak olduğunuz eğitimin mesleki bilginize önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum, ben şimdiden başarılı ve verimli bir eğitim haftası olması dileklerimle hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi. 5 günlük eğitim sonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan İSGÜM Başkanı Emriye Yılmaz Mollasalihoğlu, eğitime katılan hekimlere meslek yaşamlarında başarılar dileyerek bu eğitim ile Pnömokonyoz Okuyucu sertifikasına sahip hekim sayısının 872’ ye yükseldiğini ve bunun mutluluk verici olduğunu söyledi. Eğitim sonunda düzenlenen sertifika töreninde söz alan hekimler aldıkları bu eğitimin mesleki bilgilerine de zenginlik kattığını, göğüs hastalıkları pratiğinde ve kendilerini geliştirme noktasında çok faydalı olacağını ifade ettiler. Eğitime katılan hekimlere sertifikaları İSGÜM Başkanı Emriye Yılmaz Mollasalihoğlu, Başkan Yardımcısı Hasan Osman ve Eğitmen Radyoloji Uzmanı Dr. Ender Evcik tarafından takdim edildi. Sertifika töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. İSG Haber Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız