İSG eğitim kurumları istişare toplantısını gerçekleştirdi

İSG HABER AJANSI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de yetkilendirilmiş 44 eğitim kurumundan 35'ini bünyesinde barındıran TİGEP, istişare toplantısını gerçekleştirdi. Kurumlar, toplantı kapsamında eğitimlerde iş ve işleyişi değerlendirdi. Dernek Başkanı Fatih Tüten, Eğitimlerin uzaktan devam etmesini şu şekilde gerekçelendirdi: "Kursiyerlerimiz arasında sağlık çalışanlarının yoğun olması, 81 ilimizin tamamında eğitim kurumunun bulunmaması ve erişimin daha kolay olması sebebiyle eğitim faaliyetlerimizi uzaktan sürdürmekteyiz. Bu sebeplerden ötürü, bundan sonraki sürecin nasıl ilerleyeceği şu an değerlendiriliyor. Bu konuda Bakanlığımızın yönlendirmesiyle süreç netleşecek.""YETKİLİ OLMAYAN KİŞİLER DE KAYIT ALIYOR"Tüten, toplantı esnasında kurumlara bir uyarıda bulundu. Hiçbir yetkisi bulunmayan kişilerin kayıt topladığına dikkat çeken Tüten, "Kursiyerlerimizin mağduriyet yaşamaması için eğitim kurumlarının daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Kursiyerlerimiz kayıt yaptıracakları zaman İSG Katip sistemi üzerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilmiş eğitim kurumlarına ya da derneğimize başvurarak teyit almalarını da rica ediyorum" ifadelerini kullandı. Tüten, ayrıca şunları kaydetti: "Eğitim kurumları sektörün kilit noktasıdır. Bu anlamda kurumların güçlendirilmesi, eğitimlerin daha nitelikli hale gelmesi sektöre güç katacaktır." İSG Haber Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız TİGEP resmi web sitesi için tıklayınız

Üst Alt