İNTES öncü bir projeye daha imza attı

İSG HABER AJANSI Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası ( İNTES) tarafından gerçekleştirilen 'Lider Yapı Öğretmenleri' projesinin açılış toplantısı yapıldı.17 ili kapsayan projenin amacı ise Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı150 İnşaat Teknolojisi /Yapı Öğretmeninin yetkinliklerini; Alçı levha uygulayıcısı, inşaat boyacısı ve iskele kurulum elemanı mesleklerinde uygulama ağırlıklı eğiticilerin eğitimi programları ile artırmak olarak kaydedildi. Proje kapsamında gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmaları İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Eğitim ve Öğretim Sektörü Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan tarafından yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından proje koordinatörü Görkem Deniz Ökbay projenin sunumunu gerçekleştirdi. Son olarak ise ilgili birimlerin daire başkanları ve şube müdürleri ile panel gerçekleştirildi. HER MESLEKTEN 50 ÖĞRETMEN YER ALACAKProje kapsamında yapılacak eğitim programları 3 meslekte hazırlanacak, 150 inşaat teknolojisi öğretmenini kapsayacak, her meslekte 50 öğretmen yer alacak ve meslek bazında 4 ayrı grupta düzenlenecek. Programlar İNTES Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Eğitim süreleri ise 48 saat (16 saat teorik, 32 saat uygulama) olacak. İSG Haber Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız

Üst Alt