Ege Bölgesi'nin AFAD sertifikasını alan ilk belediye

İSG HABER AJANSI Pamukkale Belediyesi'nin iş sağlığı ve güvenliği kapsamında acil durum çalışmalarında görev alan dört acil durum ekibinden oluşturduğu Arama Kurtarma Timi (PAKUT), AFAD’dan akreditasyon alan Denizli ve Ege Bölgesi’nin ilk belediye ekibi oldu. İstanbul AFAD Yönetim Başkanlığı Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Akreditasyon ve Destek AFAD Gönüllüleri Sertifika Teslim Töreninde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sertifikayı Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teslim etti. Pamukkale Belediyesinin gönüllü acil durum ekibi personellerinden oluşan PAKUT (Pamukkale Arama Kurtarma Timi) artık AFAD’la birlikte önemli görevlere hazır. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin talimatları ile Pamukkale Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı koordinesinde büyük acıların yaşandığı 17 Ağustos depreminin 21'nci yıldönümünde kurulan ve 2020’den bugüne yüzlerce saat eğitim alan 27 kişilik ekip, olası afetlere karşı eğitimlerini tamamladı. Daha ileri seviyelerde görev alınabilmesi adına eğitimlerini sürdüren Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi, gerek teorik gerekse saha eğitimlerini AKUT Arama Kurtarma Derneği, Akut Enstitüsü,İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden eğitim alarak, gerekli tatbikat çalışmalarını tamamladı. Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Timi, son olarak AFAD’ın verdiği tüm tatbikat ve yapılan sınavlardan başarıyla geçerek, Hafif Ekip Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyonunun sahibi olmayı başardı. İstanbul AFAD Yönetim Başkanlığı Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Akreditasyon ve Destek Afad Gönüllüleri Sertifika Teslim Törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve Pamukkale Belediye Bakanı Avni Örki ile Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen arama kurtarma ekiplerinin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Tören Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sivil toplum örgütlerinin sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. İSG Haber Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız

Üst Alt